Haber

2021 Yunus Emre ve Türkçe Yılı Etkinlikleri Düzenleniyor  

Son Güncelleme Tarihi : 07.12.2021 00:00
Muğla Valiliği, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliği ile "Yunus Emre Anma Programı" düzenleniyor.

2021 yılı Türk dili ve kültürünün en önemli şahsiyetlerinden biri olan Yunus Emre’nin vefatının 700. yıl dönümü olması sebebiyle Cumhurbaşkanlığı tarafından “Yunus Emre ve Türkçe Yılı” olarak ilan edildi.
Bu kapsamda Muğla Valiliği, Üniversitemiz, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliği ile 7-9 Aralık 2021 tarihleri arasında Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi’nde çeşitli anma programları gerçekleştiriliyor.
Anma etkinliklerinin ilki olan “Yunus Emre: Sevgi, Hoşgörü ve Türkçenin Ebedi Sesi” paneline Muğla Valisi Orhan Tavlı, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Çiçek, Muğla İl Kültür ve Turizm Müdürü Zekeriya Bingöl, Muğla İl Milli Eğitim Müdürü Emre, Çay, Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürü Ömer İlman ve Muğlalı vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.
Panelde “Türkçe’nin Anadolu Macerasında Yunus Emre’nin Rolü”, “Yunus Emre’nin İnsan Sevgisi” ve “Yunus Emre’nin Şiir Dünyası” başlıklı konuşmalarla Yunus Emre, O’nu yakından tanımak isteyenlere anlatıldı.
Yunus Emre Anma Programı, “Yunus Emre Sözleri ve Kıyafet Sergisi”, “Bizim Yunus” tiyatro gösterisi, “Yunusun Dilinden Nağmeler” müzik dinletisi ve “Anadolu’yu Aydınlatanlar; Yunus Emre, Hacı Bektaş Veli, Ahi Evran” paneli ile 9 Aralık 2021 tarihine kadar devam edecek.

 
Basın, Halkla İlişkiler ve Protokol Müdürlüğü Tarih : 07.12.2021 00:00
Okunma Sayısı : 4760